Veetilk kõrbes

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisa Mäkäräinen.
Kaisa Mäkäräinen. Foto: Alexey Filippov/Sputnik

On üllatav, et Soomes, kus on ühtaegu olemas kaks MM-karusselli tipptiimides sõitvat vormelipilooti ning ridamisi NHLis mängivaid jäähokitähti, platseerus laskesuusataja Kaisa Mäkäräinen populaarseima sportlase uuringus esikohale.

Kuigi selliseid uuringuid ei saa absoluutse tõe pähe võtta, annab see ikkagi tunnistust Mäkäräineni kultusest. Seda enam oli soomlastel valus tõdeda, et tõenäoliselt lõpetab nende lemmiklaps karjääri ilma olümpiamedalita.

Lohutust pakkus MK-sarja viimane etapp Tjumenis, kus Mäkäräinen möödus sarja üldarvestuses taganttulijana Anastassija Kuzminast ning võitis karjääri kolmanda kristallgloobuse.

Väljateenitud puhkusele saanud Mäkäräinen peab nüüd otsustama, kas karjääri jätkata või mitte. Pekingi olümpiani ta ilmselt välja ei vea, kuid ehk motiveerivad teda edasi tegutsema järgmisel aastal Östersundis peetavad maailmameistrivõistlused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles