Pangalikvidaator

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilvar Kessler.
Kilvar Kessler. Foto: Peeter Langovits

Sellest ajast, kui regulaatorid viimati mõne meie panga kinni panid, on möödunud nii kaua aega, et isegi pikema mäluga majandusajakirjanikud ei mäleta enam täpselt, millal see juhtus. Noortest rääkimata.

Esmaspäeval teatas finantsinspektsioon, et võtab Versobankilt ära tegevusloa ning pank läheb likvideerimisele. Pangal olid tõsised probleemid rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise nõuete täitmisega. Versobanki juht Aivo Adamson kurtis, et ei väärinud nii rasket karistust, sest uue juhina tegeles ta hoolega nõuete täitmisega. Finantsinspektsiooni juht Kilvar Kessler oli aga halastamatu.

Varasematel aastatel sai finantsinspektsioon palju kriitikat. Töötajad teenisid suurt palka, elasid oma elevandiluutornis, aga suurt kasu neist ei olnud. Kessleri asumisega juhi kohale neli aastat tagasi on inspektsioonist saanud tegus järelevalveasutus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles