Juurikas: valitsus pani rahvale hinde (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Sille Annuk / Postimees

Märtsikuus viis uuringufirma Kantav Ämber valitsuses läbi küsitluse, kuidas ministrid hindavad Eesti rahvast. Tulemused on mõtlemapanevad: keskmiseks hindeks kujunes 2,4.

Kõige madalama hinde viiepalli­skaalal pani rahvale 42 protsenti ministritest. Kahevääriliseks hindas rahva pingutusi valitsuse otsuste täitmisel 34 protsenti ministritest. Hinde kolm pani 21  protsenti ministritest. Ainult peaminister Jüri Ratas pani rahvale hindeks viis, aga Ratas on tuntud kui viisakas ja tasane inimene, kes väldib teravusi ja kriitilisi hinnanguid.

Lisaks küsiti poliitikutelt, milliste sõnadega nad rahvast iseloomustaksid. Levinumateks sõnadeks osutusid «laisk», «loll», «ebastabiilne», «nõrk», «rutakas», «ebakindel» ja «saamatu».

Uuringu tulemuste analüüsimiseks moodustati ametkondadevaheline töörühm, mille ülesandeks on leida ja rakendada meetmed elanikkonna kvaliteedi tõstmiseks.

Kreeka abistamine jätkub

Põlva maakonnas Savikülas toimunud koosolekul otsustati Kreeka majanduse abipaketiga edasi minna.

Järgmisel kolmapäeval saab Kreeka keskpank kätte 670-eurose rahasüsti. Summa annetasid Saviküla pensionärid, see on eelviimane makse laiaulatuslikust programmist, mille raames on Kreekasse saadetud juba üle 1300 euro.

Kreeklastel jääb pärast seda saada veel 187 euro suurune abisumma, mis makstakse välja, kui Kreeka viib lõpuni ulatuslikud reformid majanduse ja panganduse saneerimiseks.

Kreeka toetamine toimub Euroopa solidaarsuse raames, kinnitavad Saviküla elanikud. Kreeka turgutamiseks vajalike summade hankimiseks on Savikülas kehtestatud karmid kasinusmeetmed: suletud on maakonnakeskusesse viinud bussiliin, lõpetatud sooja toidu valmistamine lasteaias ning likvideeritud kultuurimaja varemetes tegutsenud rahvatantsurühm.

Kuidas meil teatripäeva tähistati

Teisipäeval tähistati Eesti teatrites rahvusvahelist teatripäeva. Sel puhul tegid seintel rippuvad püssid 67 pauku, 155 korda sisenes lavale teener, kes ütles: «Härra, teile on kiri!», lavastajad katkusid peast üle kolme miljoni juuksekarva, kulisside taga suudeldi üle 5000 korra, diivad korraldasid garderoobides ligi 1700 stseeni ning 12 korda kukkusid kulissid lavaauku. Mitte ükski etendus ei jäänud peaosatäitja haigestumise tõttu ära, sündis 230 teatriimet ning lavamaagia puudutust tundis umbes 70 protsenti elanikkonnast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles