Nädala nägu: antipoliitiku kehastus (2)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viie Tähe Liikumise juht Luigi Di Maio.
Viie Tähe Liikumise juht Luigi Di Maio. Foto: Ettore Ferrari / AP / Scanpix

Kuigi Viie Tähe Liikumise looja, koomik Beppe Grillo soovitas Itaalia valimised võitnud erakonnal jätkata opositsioonis, ihkab tema protežee Luigi Di Maio (31) peaministritoolile.

Nii on Di Maio juba enne koalitsioonipartneri leidmist avaldanud tulevase valitsuse nimekirja, mis koosneb inimestest, keda ta nimetab antipoliitikuteks. Paljud ilmselt nimetaks endist jalgpallistaadioni turvameest ennastki antipoliitikuks.

Ülikooliõpingud pooleli jätnud Di Maio kipub oma sõnavõttudes prohmakaid tegema kohe, kui tal tuleb improviseerida. Näiteks rääkis ta Venemaast kui Vahemere-äärsest riigist. Mullu võrdles ta endist Itaalia peaministrit Matteo Renzit diktaatori Augusto Pinochetiga, nimetades viimase kodumaaks aga Tšiili asemel Venezuelat. Korduvalt on ta kimpus olnud itaalia keele grammatika ja sõnade tähenduse tundmisega, rääkimata sellest, et ühtki võõrkeelt ta ei kõnele.

Sedasi pole ime, et üksjagu itaallasi pelgab kahju, mida Di Maio võib valitsusjuhina riigi mainele teha.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles