Aasta arst Lätis aktsiisipoliitika vastu protesteerinutele: kasvage ükskord suureks, inimesed! (97)

Karmen Joller
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mida raskemini kättesaadav on alkohol, seda vähem seda kuritarvitatakse, kirjutab sotsiaalmeedias noa näitel perearst Karmen Joller, kes valiti möödunud aastal aasta arstiks.

Üks väike laps tahtis mängida. Nii äge oli ju. Selline ilus, puidust peaga pussnuga. Läikiva teraga. Seda oli äsja teritatud. Kui seda tera vaadata, siis sädeles päike sellelt vastu väga ilusti. See lausa peegeldas.

Ja siis tuli ema. Ta võttis lapsel noa käest. Laps nuttis ja jonnis, trampis jalgu ja viskas karjudes pikali. Ema ei andnud nuga talle tagasi, püüdis selgitada, et laps võib sellega ennast vigastada. Mis võib... laps oli sama noa ennegi kätte saanud ja endale korduvalt sisse lõiganud. Laps jonnis ja röökis, jooksis lausa õue, et ka kõik teised näeksid, kui ülekohtuselt ema temaga käitunud on. Võttis ilusa pussnoa tema käest ära. Väidab, et see on terav. Las olla terav, see on ju äge.

Samamoodi käitusid need inimesed, kes oma vinget eesti jonni demonstreerides kodumaa suurel juubelil Lätti alkoholi ostma läksid.

Kasvage ükskord suureks, inimesed!

Järelmärkus. Terav nuga võib lapse käes olla küll, kui laps oskab seda kasutada või kui ta kasutab seda järelevalve all. Alkohol ei peaks kunagi lastele kättesaadav olema. Aga on!

Kommentaarid (97)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles