Mailiis Ploomann: naiste võrdsed võimalused algavad juhtide suhtumisest… meestesse (1)

Mailiis Ploomann
, Elisa telekomiteenuste valdkonna juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailiis Ploomann
Mailiis Ploomann Foto: Elisa

Vaidlused meeste ja naiste võrdsete võimaluste üle tööturul on ajaga võtnud üha kirglikumaid toone. Seda aruteludes, millised on võrdsed võimalused, seltskonnas kõva häälega välja öelduna või kuni selleni välja, mis tegelikult tööandjate uste taga toimub.

Olen töötanud üle kümne aasta ettevõtlussektorites, mida tavapäraselt seostatakse pigem mehelike erialadega. Alustades autode hulgikaubandusest kuni lõpetades märkimisväärselt pika karjääriga telekommunikatsioonis. Olen seda maailma väga lähedalt seestpoolt näinud ning jõudnud järeldusele, et naiste jaoks ei muutu mitte midagi lihtsamaks ega paremaks, kuni ei muutu (juhtide) suhtumine meestesse ning nende ootuspärasesse sotsiaalsesse rolli.

Õnn on töötada ja olla juht ettevõttes, kus ka praktikas ei eksisteeri mingeid klaasist lagesid ega sigaritubasid, kus päriselt asju otsustatakse. Kuid puutudes viimasel ajal kokku paljude teiste ettevõtetega, tunnetan väga selget vahet, kui erinev võib olla suhtumine meestesse!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles