Andrus Karnau: mis maksab Peipsi järv? (2)

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Karnau
Andrus Karnau Foto: Pm

Kui valitsus tahab toetada suurt investeeringut puidukeemiatehasesse, on pikaajaline leping RMKga selleks üks väheseid tõhusaid hoobasid. Riiklik metsamüügi kohustus oleks dokument, millega minna panka laenu küsima ja mille abil saab meelitada uusi investoreid.

Kuna riigimets on justkui meie kõigi oma, peaks selle majandamisel lähtuma eeldusest, et kõiki osalisi koheldakse võrdselt. See tähendab, et pikaajalised lepingud peaksid olema kättesaadavad kõigile huvilistele. Puidugraanulitehased ja -keemiatehased on kõige lähedasemad konkurendid toormele. Nii on mõistetav graanulivabriku omaniku pahameel Est-Fori pikaajalise lepingu pärast.

Praegu on RMK ja Est-Fori ühiste kavatsuste protokoll pandud ootele. Üks argument pikaajalise lepingu vastu on riigiabi andmise seaduslikkuse küsimus. Et kui see leping kvalifitseerub riigiabiks ühele ettevõttele, kas võib see siis kaasa tuua Euroopa Komisjoni karistuse, mis oleks võrreldav Estonian Airi pankrotiga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles