Nädal karikatuuris: aktsiisinotsu ja Soome muumipapa

Urmas Nemvalts
, karikaturist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päeva karikatuur 29.01
Päeva karikatuur 29.01 Foto: Urmas Nemvalts

Postimehe karikaturist Urmas Nemvalts joonistab iga päev ajalehte pilapildi aktuaalsel teemal. Vaata siin kõiki lõppeva nädala karikatuure.

ESMASPÄEV, 29.01: «Kui 2016. aasta lõpus ennustas rahandusministeerium järgmise aasta alkoholiaktsiisi tuluks riigieelarvesse 276 miljonit eurot, siis nüüd on selge, et see prognoos, mida on juba ümber tehtud ja ka hiljem ümber hinnatud, oli ka muudetud kujul liiga optimistlik ning esialgu eesmärgiks võetust jääb puudu ligemale poolsada miljonit eurot. Asjaosalised ise on juba jõudnud ühiskonnale rahustuseks  teatada, et muretsemiseks põhjust pole ning kõik on parimas korras, kirjutatakse Postimehe juhtkirjas

Päeva karikatuur 29.01
Päeva karikatuur 29.01 Foto: Urmas Nemvalts

TEISIPÄEV, 30.01: «Nõnda ma sõitsin, pea küsimusi täis, kui enesele ootamatult jõudsin Kirnasse (küla Paide ja Türi vahel), ja mida ma näen: edasine tee on lahti lükatud! Sõidan edasi ja näen sahameest. Tulen Türilt tagasi ning sama sahamees nühib juba puhastatud Türi-Kirna lõiku vähemalt teist korda üle,» kirjutab Kuido Sarapuu. 

Päeva karikatuur 30.01
Päeva karikatuur 30.01 Foto: Urmas Nemvalts

KOLMAPÄEV, 31.01: Kui Tarja Haloneni teise ametiaja lõppemisega 2012. aastal jäi Soome ilma oma Muumimammast, siis muretsemiseks põhjust pole. Soome Muumipapa valitsusaeg kestab veel kuus aastat,» leiab Hanna-Hulda Reinkort. 

Päeva karikatuur 31.01
Päeva karikatuur 31.01 Foto: Urmas Nemvalts

NELJAPÄEV, 1.02: «Jaanuar 2018 oli Eesti liikluses mustemast mustem. Esialgsetel andmetel hukkus kümme inimest. Sama palju kui aastal 2014, kuid alates 2010. aastast on liiklussurmade arv jaanuaris olnud 2–8. Niisiis, kui kümme või enam aastat tagasi oli kümne hukkunuga aasta esimene kuu harilik, siis muutunud taustsüsteemis sunnib see küsima, kas kuskil pole midagi valesti läinud või kahe silma vahele jäänud, kirjutatakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 01.02.
Päeva karikatuur 01.02. Foto: Urmas Nemvalts

REEDE, 2.02: Neljapäeval peeti Rakvere lihakombinaadis erakorralisi läbirääkimisi ametiühingu ja juhtkonna vahel, et võimalusel streiki vältida. Paraku mõlemaid pooli rahuldava kokkuleppeni ei jõutud.

Päeva karikatuur 02.02.
Päeva karikatuur 02.02. Foto: Urmas Nemvalts

LAUPÄEV 3.02: «Kui palju peab veel Tallinna-Tartu maanteel inimesi surema, et riik ükskord mõistaks – on vaja ehitada tee. Iga valusa, mõttetu maanteesurma järel – poliitikud, otsustajad, vaadake iga kord peeglisse ja öelge endale: «See inimene suri minu otsustamatuse tõttu,» kirjutab Esta Tatrik. 

Päeva karikatuur 2.02.
Päeva karikatuur 2.02. Foto: Urmas Nemvalts
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles