Postimees 1938. aastal: täna on Õpetatud Eesti Seltsil suurpäev

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Toomemäe nõlv.
Pildil Toomemäe nõlv. Foto: Margus Ansu

Täna möödub täpselt 100 aastat päevast, mil Tartus, Tiigi tänaval pastor Gehewe pandi alus korteris Õpetatud Eesti Seltsile.

Tänast päeva pühitseb Õpetatud Eesti selts suure väärikusega, millest võtavad osa üle Euroopa paljudest riikidest kuulsad teadusmehed ja kohale tulevad ka meie kõrgemad  riigijuhid ja hariduselu tegelased, eesotsas kindr.-leitn. J. Laidoneriga haridusministri kol. A. Jaaksoniga.

Lõunasöögil esinevad kõnedega Tartu linnapea kindr. A. Tõnisson ja Õpetatud Eesti Seltsi esimees prof. H. Moora. Pidustuste kandvamaks ja kesksemaks osaks kujuneb kahtlematult juubeli pidulik koosolek ülikooli aulas.

Kavas on A. Läte «Pilvedele», mille kannab ette Akadeemiline Meeskoor helilooja R. Ritsingu juhatusel. Eriliselt peab veel juurde märkima, et kogu koosoleku käik ja sõnavõtud antakse edasi ringhäälingu kaudu ja üksikud tähtsamad momendid filmitakse Eesti Kultuurfilmi poolt, selleks seati vastavad aparaadid ülikooli aulasse üle juba laupäeval.

30.01.1938

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles