Edasi 1950. aastal: J.V. Stalini üksikute teoste väljaandmine

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stalin
Stalin Foto: SCANPIX

1936. aasta novembris tuli kokku Erakorraline VIII Üleliiduline Nõukogude Kongress, mille arutada anti Nõukogude Liidu uue konstitutsiooni projekt.

25. novembril esines kongressil seltsimees J.V. Stalin aruandega «NSV Liidu konstitutsiooni projektist», milles ta käsitles põhilisi muudatusi NSV Liidu majanduslikus ja ühiskondlik-poliitilises elus, mis olid toimunud 1924. aasta konstitutsiooni vastuvõtmise ajast peale, iseloomustas uue konstitutsiooni projekti peamisi iseärasusi ning projekti üldrahvalikul arutamisel esitatud paanduste ja täienduste olemust.

Erakorraline VIII Üleliiduline Nõukogude Kongress kiitis heaks ja kinnitas üksmeelselt Nõukogude Liidu uue konstitutsiooni projekti, mida meie rahvas uhkusega nimetab Stalinlikuks Konstitutsiooniks.

Seltsimees J.V. Stalini aruanne «NSV Liidu konstitutsiooni projektist» on antud välja 604 korda üldtiraažiga 59 268 000 eksemplari, 89 keeles.

Nüüd andis Riiklik Poliitilise Kirjanduse Kirjastus välja brošüüri seltsimees J.V. Stalini aruandega «NSV Liidu konstitutsiooni projektist» 3 miljonis eksemplaris.

27.1.1950

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles