Postimees 1946. aastal: agitauto sõitis valdadesse

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punatäht.
Punatäht. Foto: SCANPIX

Alates 22. jaanuarist liigub Tartumaa valdades agitauto. Agitauto juhatajaks on määratud EK(b)P Tartumaa Komitee agit.-prop.-instruktor sm. Võsumägi. Tallinnast on agitaatoriks õpilane sm. Melnikov.

Agitauto külastab esialgu Rõngu, Elva, Rannu, Konguta ja Puhja valda, kus propagandistid esinevad kõnedega rahvusvahelisest olukorrast, Nõukogude demokraatiast, Nõukogude valimissüsteemist ning annavad metoodilist abi kohalikele usaldusmeestele ja agitaatoritele nende töös. Agitautoga käib kaasas rändkino, mis annab etendusi iga koosoleku lõpul.

Agitbrigaad on varustatud kirjanduse, loosungite ja plakatitega, mis on määratud agitpunktide sisustamiseks ja valijatele levitamiseks.

Esimesel päeval viis agitauto brigaad läbi Palupera valimisjaoskonnas koosoleku, millest võttis osa 130 valijat. Koosolijad võtsid agitaatorid väga soojalt vastu ja avaldasid soovid neid ka edaspidi oma valijaskonnas näha.

Agitpunktis on läbi viidud agitaatorite ja usaldusmeeste seminar, välja antud seinaleht, on korraldatud 6 vestlust taludes, kaunistatud on 2 agitpunkti ja rahvamaja.

P. Tonger.

24.01.1946

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles