Nädal karikatuuris: haljaava, Ojasoo ja kanakari

Urmas Nemvalts
, karikaturist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päeva karikatuur 15.01
Päeva karikatuur 15.01 Foto: Urmas Nemvalts

Postimehe karikaturist Urmas Nemvalts joonistab iga päev ajalehte pilapildi aktuaalsel teemal. Vaata siin kõiki lõppeva nädala karikatuure.

ESMASPÄEV, 15.01: haljaava. «Tasuta bussiliikluse lobitöö taga seisavad kaks põhilist huvigruppi: vedajad ja keskerakondlastest poliitikud. 2019. aastal toimuvad riigikogu valimised ning siis on jälle tarvis püüda nende hääli, kes veel täiskasvanunagi usuvad muinasjutte tasuta asjadest. Ettevõtjatele, kes bussivedudega tegelevad, muuhulgas keskerakondlase Arvo Sarapuu osalusega ATKO-le, tähendaks see garanteeritud käivet, millest nad loomulikult ära ei ütle,» kirjutatakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 15.01
Päeva karikatuur 15.01 Foto: Urmas Nemvalts

TEISIPÄEV, 16.01: talv on käes. «Eestlased on nii targad, töökad ja vastupidavad just tänu elule külmas kliimas. Aju töötab külma ilmaga kõige paremini,» leiab Kristina Herodes.

Päeva karikatuur 16.01
Päeva karikatuur 16.01 Foto: Urmas Nemvalts

KOLMAPÄEV, 17.01: «Kas president ei peaks laskma Tiit Ojasool seda etendust lavastada? Pigem peaks. Leian, et see võiks olla ühiskonnale näidisjuhtumiks andestusest,» kirjutab Postimehe ajakirjanik Joosep Värk.

Päeva karikatuur 17.01
Päeva karikatuur 17.01 Foto: Urmas Nemvalts

NELJAPÄEV, 18.01: hädine maanteeamet. «Loomulikult võib maanteeametnike loiu virina taga aimata üpris arukat mõtteviisi. Kuna praegune koalitsioon on oma jaburate maksureformidega väga paljudel valijatel kopsu üle maksa ajanud, siis võibolla seisab Toompeal peagi ees suurpuhastus,» kirjutab majandusajakirjanik Andres Reimer.

Päeva karikatuur 18.01
Päeva karikatuur 18.01 Foto: Urmas Nemvalts

REEDE, 19.01: saagu tunnel. «Kui aeg on ükskord küps, saab teoks ka Tallinna ja Helsingi püsiühenduse idee,» kirjutatakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 19.01
Päeva karikatuur 19.01 Foto: Urmas Nemvalts

LAUPÄEV, 20.01: kanakari tegutseb. «Poole lausega suutis Reinsalu diskrediteerida väga olulist moraalset sõnumit, mis oleks selle lisanduseta võinud olla üheselt mõistetav ka kiuslikele või lausrumalatele,» kirjutatakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 20.11
Päeva karikatuur 20.11 Foto: Urmas Nemvalts
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles