Oleg Samorodni - propagandale allergiline

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Samorodni
Oleg Samorodni Foto: Toomas Huik / Postimees

PBKst rahva raha toel endale platvormi teinud Tallinna keskerakondlik linnavõim võis aastaid loota paradoksile, et Eesti avalikkus ei jälgi nende n-ö loomingut venekeelses kanalis ja sajad tuhanded, kellele see on mõeldud, ei kurda iial. 

Plaani hammustas sel nädalal augu ajakirjanik Oleg Samorodni, kes tõi Postimehe abiga päevavalgele, mida ja mil viisil Keskerakond vene valijale läinud kohalike valimiste eel PBK eetris tegelikult müüs.

Kunagi 13 aastat ise Edgar Savisaare Keskerakonda kuulunud Samorodni on Eestis isevärki nähtus. Komsomolskaja Pravda ekstöötaja ja meediaklubi Impressum kunagine osaline, kes pettus neis levitatud propagandas ja paljastas mitmes raamatus, kuidas Kreml viib Eestis oma mõjuvõimu ellu.

Samorodni sõnum on üks: siinse vene elanikkonnaga tuleb teleri kaudu edasi suhelda, aga see ei tohi olla läänemaailmale sobimatu ühe partei ajupesu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles