Estraveli juht: röntgen pole tervisele kasulik

, turismifirma Estravel tegevdirektor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Samlik.
Anne Samlik. Foto: Marina Pushkar
Turismifirma Estravel tegevdirektor Anne Samlik juhib tähelepanu, et röntgen võib halvasti mõjuda reisijate tervisele. Postimees.ee avaldab järgnevalt Samliku arvamuse.

Mina küll ei ole inimene, kes suure rõõmuga sellesse röntgenisse läheb ja end võõra inimese ees alasti laseb võtta. Kõigepealt tekib mul küsimus, kuidas see minu tervisele mõjub?

Kui inimene sõidab kaugele, väljub Schengeni viisaruumist ja peab mitu korda ümber istuma ning iga kord kontrolli läbima, mis siis saab? Või lendab näiteks igal nädalal. Ehk arstid oskavad paremini öelda, kui palju ja tihti tohib inimest kiiritada. Kindlasti pole see tervisele kasulik.

Isiklikult tekitab mulle muret seegi, kas seal skaneeritud pildil on näha ka minu võimalikud haiguskolded. Seega näen siin ka delikaatsete isikuandmete kuritarvitamise võimalust.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles