Inés Arrimadas - andaluuslanna võit (2)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ines Arrimadas
Ines Arrimadas Foto: Eric Gaillard / Reuters / Scanpix

Seekordsetel Kataloonia valimistel enim hääli saanud Ciudadanose (Ciutadansi) partei juht Inés Arrimadas (36) pole seal isegi mitte «immigrandi tütar». Ta ise saabus sünnipiirkonnast Andaluusiast Katalooniasse alles aastal 2008.

Kuigi võõrsilt tulnud ja vastupidiselt suurele osale kohalikest veendunud, et Kataloonia peab olema Hispaania osa, on Arrimadasel õnnestunud suurepäraselt kanda kinnitada. Ta on omandanud katalaani keele, võtnud endale katalaani mehe Xavier Cima, kes hindas andaluuslanna südant nii kõrgelt, et loobus oma iseseisvusvaadetest, ning saanud olulise katalaani partei juhiks.

Valimistulemusi vaadates on kahtlane, kas peale Cima leidub veel iseseisvuslasi, kes oleksid Arrimadase võlude võrku langenud. Piirkonna hispaaniameelsed on oma karismaatilise liidri aga vaieldamatult leidnud. Evelyn Kaldoja, Barcelona

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles