Postimees 1939. aastal: tarvilik käsiraamat igale kodanikule

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chaneli moelooming 1940. aastatest
Chaneli moelooming 1940. aastatest Foto: Between The Wars/Scanpix

Ajakiri Kõigile kirjastusel ilmus müügile väga sisukas ja huvitav käsiraamat-kalender Naistesõber. Selles kalendris leiate kõike mida vajate.

Täpne kalendaarium, õiged laadad, 32 lehekülge toredaid jutte, vesteid ja nalju, 34 karikatuuri, 8 lehekülge kõiksugu lõbusaid laule, kuidas võita õnne õnnemängudel, millal lõpeb sõda?, tervishoid, milliseid aineid sisaldab inimkeha, väht-tõbi naistel, närvide ravi, naise intiimsest tervishoiust, vistrikkude ja konnasilmade ravi, magamisekunst, naiste õigused Eestis ja mujal, kuidas teha testamenti, kuidas kirjutada kohasaamise palveid ja palvekirju, maksudest, kõiksugu tabeleid.

34 lehekülge käsitöid: suur diivanipadi, kirjutuslaua-alune vaip, ümmargune diivanipadi, suvine laudlina, suur pärsia põrandavaip, seinavaip, mehe pullover, hegeldatud pluus, kindakirju /.../ jne.

Nägus jakk talveks, heegelpitsist kleit, varraspitsist pluus, kleiditikandi mustreid, kodurõivaid, ilusaid põlli, 58 moejoonist naistele ja lastele, mida pakub mood 1940. aastaks, kogu moodsat daamipesu, kuidas riietub mees sügisel ja talvel. 16 lehekülge kokaraamatut.

Enne ostmist võrrelge kõiki kalendreid ja veenduge, et «Naistesõber» on sisukas ja huvitav. «Naistesõber» ei too vanu romaanide ja juttude sabasid. Müügil E.K.-Ü. «Postimehe» raamatukaupl. Tartus Suurturg 16. 20.12.1939

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles