Nädal karikatuuris: jälle Brexit, revolutsionäär Miša ja kisklevad oravad

Urmas Nemvalts
, karikaturist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päeva karikatuur 9.12
Päeva karikatuur 9.12 Foto: Karikatuur: Urmas Nemvalts

Postimehe karikaturist Urmas Nemvalts joonistab iga päev ajalehte pilapildi aktuaalsel teemal. Vaata siin kõiki lõppeva nädala karikatuure.

ESMASPÄEV, 4.12: PÖFF sai jälle läbi.

Päeva karikatuur 4.12
Päeva karikatuur 4.12 Foto: Urmas Nemvalts

TEISIPÄEV,  5.12: Nigel jääb Euroopa nisa külge. «Pole välistatud, et pärast lõplikku lahkumist Euroopa Liidust korraldab mõni tulevane Briti valitsus järgmise kümne aasta jooksul juba uue referendumi. Sedapuhku Euroopa Liitu astumiseks,» kirjutatakse Postimehe juhtkirjas Brexitist.

Päeva karikatuur 5.12
Päeva karikatuur 5.12 Foto: Urmas Nemvalts

KOLMAPÄEV, 6.12: laevakaitsjad lõpuks kodus. «Kui neli aastat Indias virelenud laevakaitsjad lõpuks – loodetavasti kolmapäeval – koju jõuavad, saab punkti nende ja nende lähedaste isiklik tragöödia. Ja meie, ülejäänud Eesti inimeste jaoks on sellega õnnelikult lõppenud üks pikk lugu. Koju ootamise lugu. Nüüd läheb elu edasi, tavaline elu,» kirjutatakse sel puhul Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 6.12
Päeva karikatuur 6.12 Foto: Urmas Nemvalts

NELJAPÄEV, 7.12: revolutsionäär Saakašvili. «Ta tajub ennast elukutselise revolutsionäärina. Ja ootab kolmandat Ukraina revolutsiooni. Selle arvestuse häda on aga selles, et revolutsioonid ei toimu graafiku või sõiduplaani alusel,» kirjutab arvamustoimetaja Taavi Minnik.

Päeva karikatuur 7.12
Päeva karikatuur 7.12 Foto: Urmas Nemvalts

REEDE, 8.12: rektorite kahtlane sehvt. «Kui meie valitsused on 2014. aastast alates olnud nii rumalad, et on jätnud unarusse investeerimise uute teadmiste loomisesse, siis vist ei tasu liialt imestada ülikoolijuhtide tungide üle?» küsitakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 8.12
Päeva karikatuur 8.12 Foto: Urmas Nemvalts

LAUPÄEV, 9.12: oravad kisklevad jälle. «See, kas ja millal Reformierakond suudab varumeestepingilt jälle mängu tõusta, sõltub eelkõige Jüri Ratase valitsuse edukusest või ebaedukusest ja mõistagi erakonna juhtidest endist. Seni on Ratase valitsus oma ebaküpsust mitu korda tõestanud, ent ebaküpsust on nende jaoks muutunud olukorras ehk opositsioonis näidanud üles ka Reformierakond,» nenditakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 9.12
Päeva karikatuur 9.12 Foto: Karikatuur: Urmas Nemvalts
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles