Nädal karikatuuris: Ratta uued seiklused, tasuta asjad ja riigikogulaste heldus

Urmas Nemvalts
, karikaturist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päeva karikatuur 2.12
Päeva karikatuur 2.12 Foto: Karikatuur: Urmas Nemvalts

Postimehe karikaturist Urmas Nemvalts joonistab iga päev ajalehte pilapildi aktuaalsel teemal. Vaata siin kõiki lõppeva nädala karikatuure.

ESMASPÄEV, 27.11: kõik linna! «Majandusõpikutes nimetatakse praegu maal toimuvat kaubanduse hääbumist turu nähtamatuks käeks, mis asjad ise paika seab. Võrumaal nimetatakse seda aga jamaks,» kirjutab Lõuna-Eesti Postimehe ajakirjanik Arved Breidaks.

Päeva karikatuur 27.11
Päeva karikatuur 27.11 Foto: Urmas Nemvalts

TEISIPÄEV,  28.11: kas laevakaitsjad saavad lõpuks koju? «Eesti riik väärib tunnustust. Avalikkusele tähendab see kindlustunnet sisendavat sõnumit: kodanikke ei jäeta hätta,» kirjutatakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 28.11
Päeva karikatuur 28.11 Foto: Urmas Nemvalts

KOLMAPÄEV, 29.11: poliitik teab kuidas lahti muukida valijate südameid. «Kui on siiras tahtmine aidata autota maainimesi liikuma, tuleks anda raha juurde inimestele endile ja omavalitsustele, mitte bussifirmadele,» nenditakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 29.11
Päeva karikatuur 29.11 Foto: Urmas Nemvalts

NELJAPÄEV, 30.11: mitmeks valimisringkonnaks Eesti jagada? Poliitik teab vastust. «Küsimuses, mitmeks valimisringkonnaks Eestit jagada, tuleb arvesse võtta haldusreformiga vähenenud osalusvõimalusi ning leida väljaspool Tallinna elavatele inimestele variant, mis aitaks tekkinud olukorda sel määral kompenseerida, et nad ei tunneks end senisest rohkem ühiskonna kui terviku mõistes kõrvalejäetuna,» kirjutatakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 30.11
Päeva karikatuur 30.11 Foto: Urmas Nemvalts

REEDE, 1.12: Jüri teab, mida teha. «Ratas võib ju loota, et tema sõbrasuhted ajakirjanikega ehk säästavad teda kriitilistest küsimustest, kuid see soov ei ole määratud kunagi täituma,» kirjutab Postimehe ajakirjanik Risto Berendson.

Päeva karikatuur 1.12
Päeva karikatuur 1.12 Foto: Urmas Nemvalts

LAUPÄEV, 2.12: riigikogulaste heldus. «Kõik, mis puudutab riigieelarvet, peab olema aus ja läbipaistev, sellest tehtavad väljaminekud põhinema  analüüsil ja olema hästi põhjendatud. Erakondade katuseraha jagamine seda pole,» leitakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 2.12
Päeva karikatuur 2.12 Foto: Karikatuur: Urmas Nemvalts
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles