Juurikas: pesemine pärast matemaatikatundi koolis on kohustuslik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn. 11.08.2016. 
Raua saun. Pesuruum, plekkkauss veega.
FOTO: JUSS SASKA/POSTIMEES
Tallinn. 11.08.2016. Raua saun. Pesuruum, plekkkauss veega. FOTO: JUSS SASKA/POSTIMEES Foto: JUSS SASKA/PM/SCANPIX BALTICS

Vastuseks paljude lapsevanemate kaebustele teatas haridusministeerium, et pesemine pärast matemaatikatundi on koolides kohustuslik.

«Matemaatika on väga raske õppeaine, keeruliste algebraülesannete lahendamine ajab õpilased higiseks. Kui pärast matemaatikat duši all pesemas ei käida, on higihais klassides lämmatav ja järgmistes tundides on raske õppetööle keskenduda. Pesemine on matemaatikatunni osa, see on juba õppekavasse sisse kirjutatud,» ütles haridusministeeriumi pesemisosakonna asejuhataja Aadu Nuustik.

Aadu Nuustik kinnitas, et õpilastel tuleb ennast pesta ka pärast keemia- ja füüsikatunde, kuna nendegi õppeainete omandamine nõuab tohutut füüsilist pingutust.

«Ausalt öeldes üllatav, et ilmselgeid asju tuleb üle korrata. Isiklik hügieen peaks olema iseenesestmõistetav. Näiteks mina käin isegi puhkepäeval regulaarselt duši all, kui olen lahendanud ristsõnamõistatusi või sudokusid ja mulle ei tule pähegi selle pärast kuhugi kaebama minna,» nentis Aadu Nuustik lõpetuseks ja läks pesema, sest intervjuu andmine võttis mehe higiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles