Andreas Lehmann - tabas K-punkti

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Lehmann
Andreas Lehmann Foto: Postimees

Šveitsi päritolu Andreas Lehmann on juhtinud eestlaste ID-kaartide ja juhilubade tegemist aegade algusest. Ometi ei olnud temast midagi kuulda-näha hetkeni, kui ta senist vaikimisstrateegiat eirates ühe sotsiaalmeediakanali avas ja seal paar mõtet avaldas.

Rahvas oli ID-kaardi turvahädadest seni info saanud vaid riigi PR-kliinikult – haige ravikäiku on kajastatud ühekülgselt, poliitmaitsestatult ning kohati tobedalt heroiseeritult. Nüüd tuli aga keegi välja väitega, et meie tohtrid oleksid saanud raviga alustada palju varem, kui nad poleks eestimaist suve nautinud.

Peaministri teravatooniline avaldus ja riigiametite valulised tagasilükked olid vaid reageeringute pehmem variant. Tõsiseima hoobi sai ekspresident Ilvese idaeuroopalik kompleksipunkt, mis kõikjal alavääristamise tonti näeb. Lendu läksid natsisüüdistused, Lehmann aga kustutas oma kande sõnadega «Elagu Eesti eID!».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles