Nädal karikatuuris: Ratas, Merkel, Mugabe ning tants ümber aurava viinakatla

Urmas Nemvalts
, karikaturist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päeva karikatuur 25.11
Päeva karikatuur 25.11 Foto: Karikatuur: Urmas Nemvalts

Postimehe karikaturist Urmas Nemvalts joonistab iga päev ajalehte pilapildi aktuaalsel teemal. Vaata siin kõiki lõppeva nädala karikatuure.

ESMASPÄEV, 20.11: Mugabe kaputt! «Zimbabwe näol on tegu põhimõtteliselt Aafrika variandiga Venezuelast ning pole tõenäoline, et olukord pärast Mugabest lahtisaamist paraneda võiks,» nenditakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 20.11
Päeva karikatuur 20.11 Foto: Urmas Nemvalts

TEISIPÄEV,  21.11: poliitik teeb ikka, mis tahab. «Välireklaami keeld on vastuolus nende põhimõtetega, mille tõttu ta ellu kutsuti. Oleme saanud pikema reklaamiperioodi ja kallimad kampaaniad,» kirjutatakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 21.11
Päeva karikatuur 21.11 Foto: Urmas Nemvalts

KOLMAPÄEV, 22.11: Merkeli tool kõigub. «Saksa poliitikas jäävad tooni andma ikka kaks suurt vana tegijat: konservatiivid ja sotsiaaldemokraadid,» nenditakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 22.11
Päeva karikatuur 22.11 Foto: Urmas Nemvalts

NELJAPÄEV, 23.11: Ratas on juba aasta sadulas olnud. «Valitsuse ideed ja otsused ei jäta läbimõeldud muljet. Kodanikele tähendab see segadust, ettevõtjatele puhast peavalu,» kirjutatakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 23.11
Päeva karikatuur 23.11 Foto: Urmas Nemvalts

REEDE, 24.11: valge viin ja tume õlu. «Poliitikute ülesanne on siiski otsida maksustamise optimaalset taset, pidades korraga silmas nii alkoholi tarvitamisega seotud kahjude piiramist kui ka riigile maksutulu kogumist,» kirjutatakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 24.11
Päeva karikatuur 24.11 Foto: Urmas Nemvalts

LAUPÄEV, 25.11: tants ümber viinakatla. «Keskerakonna, sotside ja IRLi valitsuse alkoholipoliitika on vaenulik venelaste, eriti algharidusega vene meeste suhtes,» leiab arvamustoimetaja Marti Aavik.

Päeva karikatuur 25.11
Päeva karikatuur 25.11 Foto: Karikatuur: Urmas Nemvalts
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles