Edasi 1980. aastal: külas käis endine dessantlane

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti laevastiku dessantlased enne maabumist Merikülas.
Balti laevastiku dessantlased enne maabumist Merikülas. Foto: belostokskaya.ru

H.Kullmani nimelist kutsekeskkooli on tänavu külastanud mitmed nimekad sõjaveteranid, Nõukogude Liidu kangelased. Möödunud nädalal võtsid kullmanlased vastu Balti Laevastiku Muuseumi ülema, vabariigi teenelise kultuuritöötaja polkovnik Vladimir Grinkevitši.

Tema sõjamehetee viis Volga kallastelt Alpi mägedesse. Üksikasjaliselt rääkis ta punalaevastiklaste julgest Meriküla dessandist veebruaris 1944. Ta on kulutanud palju energiat, et üles otsida need vähesed dessantlased, kes jäid selles ebavõrdses heitluses ellu. Retkest on V.Grinkevitš kirjutanud raamatu Meriküla ei saa unustada, mis peatselt ilmub ka eesti keeles.

Külaline tutvus kooli spordikompleksiga ja kooli muuseumis Helene Kullmani lühikest kangelaslikku elu kajastava ekspositsiooniga. Koolile jäid mälestuseks autori pühendusega raamatud admiral Ivan Greenist ja admiral Vladimir Tributsist.

22.11.1980

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles