Nädal karikatuuris: ameeriklaste abi, oravate uued rõivad ja riigitegelinskite palk

Urmas Nemvalts
, karikaturist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päeva karikatuur 18.11
Päeva karikatuur 18.11 Foto: Karikatuur: Urmas Nemvalts

Postimehe karikaturist Urmas Nemvalts joonistab iga päev ajalehte pilapildi aktuaalsel teemal. Vaata siin kõiki lõppeva nädala karikatuure.

ESMASPÄEV, 13.11: supermees issi.

Päeva karikatuur 13.11
Päeva karikatuur 13.11 Foto: Urmas Nemvalts

TEISIPÄEV,  14.11: oravate uued rõivad. «Kõike ei saa kirjutada seadusesse. Tõeliselt parandaks olukorda teistsugune poliitiline kultuur, mille poole kahjuks eriti ei püüelda,» kirjutatakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 14.11
Päeva karikatuur 14.11 Foto: Urmas Nemvalts

KOLMAPÄEV, 15.11: Kalevipoeg saab ameeriklaste rahade eest nii mõnegi naela lauda. «Pingutada ja suuri eesmärke tuleb seada ka edaspidi. Miks ei võiks järgmine suur eesmärk olla näiteks korralik õhutõrjevõimekus – kas või liitlaste abiga,» arutatakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 15.11
Päeva karikatuur 15.11 Foto: Urmas Nemvalts

NELJAPÄEV, 16.11: riigiametnike palgaralli on alanud. «Hüvitiste ja palkade määramine võimukandjatele Eestis on endaga alati kaasa toonud pahameele, mis jääb paraku püsima pikaks ajaks,» nenditakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 16.11
Päeva karikatuur 16.11 Foto: Urmas Nemvalts

REEDE, 17.11: tasuta ühistransport külvab segadust. «Praeguste väidete järgi paistab, et Keskerakond surub oma kahele koalitsioonipartnerile peale ettevõtmist, mida pole koalitsioonilepingus ning mille kohta puudub põhjalik mõjude analüüs. Olemas on aga nui neljaks sõna «tasuta» (ja «validaator»), mille tuules on Keskerakond harjunud valimistelt valimistele purjetama. Kas Keskerakond katsetab oma partnerite taluvuspiiri – valmisolekut neelata alla alandused,» küsitakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 17.11
Päeva karikatuur 17.11 Foto: Karikatuur: Urmas Nemvalts

LAUPÄEV, 18.11: helkur külge! «Liikluses tuleb igal liiklejal enda eest ise vastutus võtta. Ei saa lootma jääda, et siseminister või tema alluvad käiksid kõigile täiskasvanud inimestele ise helkureid tasku külge riputamas,» pannakse Postimehe juhtkirjas südamele.

Päeva karikatuur 18.11
Päeva karikatuur 18.11 Foto: Karikatuur: Urmas Nemvalts
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles