Jaan Tamm - uskumatu tähelend (4)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordica juht Jaan Tamm teatas kõigi üllatuseks, et firma jõuab tõenäoliselt kasumisse juba sel aastal.
Nordica juht Jaan Tamm teatas kõigi üllatuseks, et firma jõuab tõenäoliselt kasumisse juba sel aastal. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

«Põhjust on rahuloluks, kuna Nordica lõpetab aasta ilmselt plussis,» ütles riikliku lennufirma juht Jaan Tamm sel nädalal tagasihoidlikult.

Uudis oli paljudele üllatav, isegi ootamatu. Kaheldi, kas see on üldse võimalik. Viimati teenis riiklik lennufirma (toona Estonian Air) aastakasumi 12 aastat tagasi. Olgu tillukese plussi taga üldine majanduskasv või muu ühekordne põhjus, näitab see ometi, et Tamme juhitud Nordica on midagi õigesti teinud.

Esiti kustutati Estonian Airist järele jäänud tulekahju, seejärel hakati oma liine üles ehitama. Nüüd müüakse lennuteenust juba SASile. Munad on eri korvides.

Kuigi Nordica ületab uudiskünnise peamiselt siis, kui tühistatakse mõni lend ja reisijad on selle pärast mures, hoiab Tamm pea külmana. Ta vabandab alandlikult, aga ei unusta seejuures suurt pilti.

Viimast tõestab see, et Tamm ei pidanud paljuks lubada, et uuel aastal püsib Nordica paremini graafikus.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles