Nädal karikatuuris: traditsioonilised jõulud, välismaa meeste linnujaht ja katalaanid raputavad paati

Urmas Nemvalts
, karikaturist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päeva karikatuur 24.10
Päeva karikatuur 24.10 Foto: Urmas Nemvalts

Postimehe karikaturist Urmas Nemvalts joonistab iga päev ajalehte pilapildi aktuaalsel teemal. Vaata siin kõiki lõppeva nädala karikatuure.

ESMASPÄEV, 23.10: Rakvere uus võimuliit tahab traditsioonilisi nääre. «Harjumuslikest raamidest väljumine  on pannud inimesed nii meil kui ka mujal Rakvere jõulupuud märkama ning sellest kui ühest linna sümbolist loobumine oleks rumal,» hoiatatakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 23.10
Päeva karikatuur 23.10 Foto: Karikatuur: Urmas Nemvalts

TEISIPÄEV,  24.10: välismaa massad kõmmutavad Eesti veelinde.

Päeva karikatuur 24.10
Päeva karikatuur 24.10 Foto: Urmas Nemvalts

KOLMAPÄEV, 25.10: tööturg muutub Euroopas võrdsemaks. «Mõni võib arvata, et meie Jürid ja Marid hakkavadki nüüd näiteks Põhjamaades kõrgemat palka saama. Ei pruugi! Sest tööandjal on sellisel juhul mõistlikum palgata hoopis kohalikke,» kirjutatakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 25.10
Päeva karikatuur 25.10 Foto: Urmas Nemvalts

NELJAPÄEV, 26.10: koalitsiooni tuleb rahulikult teha. «Uutes ühinenud valdades ei taheta, et mõni ühinejatest tunneks ennast uue valla elust kõrvale jäetuna, kaotajana,» kirjutatakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 26.10
Päeva karikatuur 26.10 Foto: Urmas Nemvalts

REEDE, 27.10: libe on! «Alanud on see üsna lühike periood aastast, kus rängalt viga saada on lihtsam mitte ainult suvega, vaid ka südatalvega võrreldes. Ja seda mitte üksnes autoga liikluses osaledes,» nendib Sakala arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.

Päeva karikatuur 27.10
Päeva karikatuur 27.10 Foto: Urmas Nemvalts

LAUPÄEV, 28.10: katalaanid kõigutavad Madridi paati. «Hispaanias on põhiseaduse 155. artiklit võrreldud tuumapommiga: kõik teadsid, et see on olemas, kuid keegi ei arvanud, et seda kunagi kasutatakse. Selle rakendamine kätkeb Madridis asuva keskvalitsuse jaoks hulga probleeme,» kirjutatakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 28.10
Päeva karikatuur 28.10 Foto: Urmas Nemvalts
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles