Postimehe karikaturist ja kaasautor märgiti ära selge sõnumi auhinnavõistluses

Georgi Beltadze
, arvamusportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Nemvalts ja Ülle Leis
Urmas Nemvalts ja Ülle Leis Foto: Sander Ilvest / Postimees / Erakogu

Postimehe karikaturist Urmas Nemvalts märgiti ära selge sõnumi auhinnavõistluse tarbepildi kategoorias ja arvamusportaali kolumnist Ülle Leis tarbeteksti kategoorias.

Parima selge sõnumiga tarbeteksti auhinna pälvib Juhani Püttsepa raamat «Mina olen enda oma». Lastekaitse liidu välja antud raamat räägib lastega nende enda keeles sellest, kuidas saab keerulisi ja ebamugavaid olukordi koos vanematega lahendada.

Tarbeteksti kategoorias märkis žürii ära tõlk Ülle Leisi arvamusartiklid Postimehes ja diplomaat Matti Maasika ajaveebi «Gondori kroonika».

Parima selge sõnumiga tarbepildi auhind antakse Tervise Arengu Instituudi tegelikule toidupüramiidile. Rahvastiku toitumise uuringu põhjal koostatud toitumispüramiidil on selgelt näha, mida me võrreldes toitumissoovitustega tegelikult sööme.

Tarbepildi kategoorias märgiti ära Urmas Nemvaltsi karikatuurid Postimehes ja kaart Eesti autonoomia sündimise kohta Peterburis.

Parim selge sõnumiga tarbetekst koos tarbepildiga on Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise videod. Selge graafikaga konkreetsed ja asjalikud videod muudavad keerulise eesistumise teema arusaadavaks, annavad teavet eesistumisega seotud liikluspiirangute kohta jms.

Kategoorias tarbetekst koos tarbepildiga leidsid äramärkimist Eesti inimarengu aruanne 2016/2017 «Eesti rändeajastul», Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskuse teenuseid tutvustavad skeemid, ETV saatesari «Meie Eestid», OSKA tööjõu- ja oskuste tuleviku-uuringute lühiaruanded ning Tartu Ülikooli e-kursus «Õiguse alused».

2017. aasta selge sõnumi edendaja on päästeamet, kes on aastaid teinud sisukaid ja aktiivseid ühiskondlikke teavituskampaaniaid, mis on läinud aina täpsemaks, selgemaks ja hoolivamaks.

Edendaja kategoorias märgiti ära SEB Pank, ETV2 vestlussaade «Plekktrumm» ja rahvusringhäälingu raadioajakirjanik Kaja Kärner.

Võistluse patroon õiguskantsler Ülle Madise annab võitjatele auhinnad üle täna, rahvusvahelisel selge keele päeval õiguskantsleri majas toimuval galal.

Selge sõnumi auhinna pressiteate järgi on Madise sõnul selge väljendumine raske, sest eeldab asjadest sisulist arusaamist, oma sõnade eest vastutuse võtmist ja pingutust. Teabe saajasse peaks suhtuma austusega ja ütlema peenutseva keerutamiseta otse, kes, kus ja mida peab tegema.

2017. aasta selge sõnumi auhinna võistlustöid hindas Eesti Keele Instituudi, Euroopa Komisjoni Eesti Esinduse, Eesti Keeletoimetajate Liidu, Eesti Kujundusgraafikute Liidu ja E-riigi Akadeemia esindajatest koosnev žürii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles