EKRE peab sooneutraalsust ja feminismi inimvaenulikuks

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvamusfestival - Teine päev
Arvamusfestival - Teine päev Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Täna keskpäeval arutleti Arvamusfestivalil EKRE alal sooneutraalsuse üle. Arutlusel osalenud ekrelane ja järvakas Jaak Madison leidis, et täielik võrdsus ja sooneutraalsus pole võimalik.

"Alati on ühiskonnas grupp inimesi, kellel on uskumus, et inimkond areneb muudkui edasi ja meil on võimalik muuta inimese olemust ja loomust. Et me muutume paremaks ja me lõpuks jõuame kuskile õndsasse ühiskonda, kus ei ole vägivalda, vihkamist; kõik on sallivad, saavad teha, mida nad tahavad ja tunda ennast, kellena tahavad. Sama asja peale ehitati üles marksism," seletas Madison. "See ideoloogia kukkus kokku, aga ajaloo häda on see, et ta kipub korduma. Nüüd hakkab tekkima uus illusioon sellest, et me võiksime kõik olla võrdsed. Mitte iialgi, mitte kunagi me ei saa olema kõik võrdsed."

Madisoniga nõustusid ka tema arutelukaaslased Martin Helme ja Meelis Malk. Helme tõi oma sõnavõttudes mitu korda välja, et tema meelest on sooneutraalsus inimvaenulik ja äärmiselt ohtlik. Sama seisukohta omas mees feminismi kohta. Kokkuvõttes leidis Helme, et sooneutraalsus suretab inimkonda välja.

EKRElaste sooneutraalsuse teemalist arutelu oli kuulama tulnud märkimisväärne hulk inimesi. Osa neist olid EKRE pooldajad, kuid publiku hulgas olid esindatud ka liberaalsema maailmavaatega inimesed. Arutelu edenedes muutusid sõnavõtud feminismi teemal aina tulisemaks ja emotsionaalsemaks, mistõttu pidas osa liberaalsema maailmavaatega inimesi paremaks lahkuda.

"Jumal sa näed ja sa müristad," pobises üks lahkujatest, kui Helme jutu järel kõuemürinat kuulis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles