Nädal karikatuuris: Savisaare uued vigurid ja vembud

Urmas Nemvalts
, karikaturist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päeva karikatuur 5.08
Päeva karikatuur 5.08 Foto: Urmas Nemvalts

Postimehe karikaturist Urmas Nemvalts joonistab iga päev ajalehte pilapildi aktuaalsel teemal. Vaata siin kõiki lõppeva nädala karikatuure.

ESMASPÄEV 31.07: Edgar Savisaar ei vannu nii lihtsalt alla. Postimehe arvamustoimetaja Taavi Minnik kirjutab: «Selle võimuhullu egomaniaki tegemisi ongi viimastel aastatel iseloomustanud operetilikkus ja tragikoomilisus. Kui terves riigis ja selle pealinnas võimul olev Keskerakond ei klammerduks meeleheitlikult Savisaare taaga külge ning ei sunniks tervet ühiskonda sellega tegelema, mõjukski kogu Savisaare ümber toimuv melu pelgalt naljakana.»

Päeva karikatuur 31.07 / Urmas Nemvalts
Päeva karikatuur 31.07 / Urmas Nemvalts Foto: Karikatuur: Urmas Nemvalts

TEISIPÄEV, 1.08: Itaallaste uskumatud seiklused Baltikumis. «Püüdu pookida lapssõdurite kasutamist külge kolmele Euroopa riigile on võimatu mõista teisiti kui tahtmist luua emotsionaalne seos kaugete maade koleduste ja siin toimuva vahel,» nenditakse Postimehe juhtkirjas, mis käsitleb Itaalia fotograafi ja tema eestlannast saatjanna kummalisi tegemisi.

Päeva karikatuur 1.08.
Päeva karikatuur 1.08. Foto: Urmas Nemvalts

KOLMAPÄEV, 2.08: Eesti põrsake kosub Rootsi ja Soome oma toel. «Maailmamajanduse kasvu tulevikuväljavaated tunduvad olevat head ja targa poliitika korral võivad järgnevad aastad olla tunduvalt paremad kui eelmised,» kirjutatakse Postimehe juhtkirjas Eesti ja terve maailma majanduslike väljavaadete kohta.

Päeva karikatuur 2.08.
Päeva karikatuur 2.08. Foto: Urmas Nemvalts

NELJAPÄEV, 3.08: Uued autod lähevad, nagu soojad saiad. «Mis Pariisis või Pärnus luksus, see hiidlasele või setule hädavajadus. Kindlasti ei tohi reeglitega piirata autopargi uuendamist,» nenditakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 3.08.
Päeva karikatuur 3.08. Foto: Urmas Nemvalts

REEDE, 4.08: Ei anna Edgar Jürile rahu. «Keskerakond on oma olemuselt populistlik liikumine, kuid nüüd seisab neil sügisestel kohalikel valimistel Tallinnas ees mõõduvõtt Savisaarega, kes pole mitte ainult fenomenaalne populist, vaid tõeline rekordimees selles vallas,» kirjutatakse Postimehe juhtkirjas Keskerakonna võimaluste kohta oma looja vastu sel sügisel.

Päeva karikatuur 4.08.
Päeva karikatuur 4.08. Foto: Urmas Nemvalts

LAUPÄEV, 5.08: Valimismelu kogub tuure. «Ideoloogilises plaanis tuleb Jüri Ratasel leida oma tee, sest teekond savisaarlusega lõppes käesoleva nädalaga,» kirjutab Postimehe peatoimetaja Lauri Hussar.

Päeva karikatuur 5.08
Päeva karikatuur 5.08 Foto: Urmas Nemvalts
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles