PÄEVAINTERVJUU Savisaar: kui saan kohtus käia, saan ka valimistel osaleda

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna endine esimees Edgar Savisaar teatas täna Postimehe otsestuudios, et oma valimisnimekirja loomine ei ole kättemaks parteile, vaid vihje, et omadega tuleb arvestada.

«Pean väga tähtsaks, et Jüri Ratas jätkaks valitsusjuhina, aga mulle ei meeldi, et Keskerakonna juhtkond on muutunud Isamaaliidu klooniks,» sõnas Savisaar, «arvan, et on rida asju, miks räägime hiilivast parempoolsusest Keskerakonnas.»

«See ei ole väga tark ja ma arvan, et Keskerakond peaks oma juurte juurde tagasi tulema. Usun, et meie valimisliidu väljatulek tähendab Keskerakonnale, et tuleb rohkem arvestada mitte ainult Isamaaliidu ja sotsidega, vaid ka oma partei liikmetega,» lisas ta.

Olga Ivanova sõnul viis Savisaare valimisliidu loomiseni tuntav nihe Keskerakonnas.

«Keskerakonnas on teatud nihe olemas. Kui kohtusime erakonna juhtkonnaga, siis minu eesmärk oli teada saada, mis Keskerakonnast saab. Poolikud lahendused, mida näeme, ei rahulda meie valijat. Meie valija oli meile truu kümneid aastaid, ka siis, kui olime opositsioonis. Nüüd on meil aeg tagasi maksta oma valijale,» teatas Ivanova.

«Mulle ei sobi poolikud lahendused, mida erakond valijatele pakub. Sellepärast me ei lahku Keskerakonnast, aga tuleme välja oma valimisliiduga,» lisas ta.

Kohtutee ei sega kandideerimist

«Kui ma saan kohtus käia, siis saan ka valimistel osaleda,» vastas Savisaar kohtuprotsessi jätkumise kohta.

«Ma arvan, et terviseprobleemid on mul tegelikult olemas, aga pärast seda, kui mu patoloogid rääkisid, et tervisega on kõik enam-vähem korras, andis see mulle jõudu ja julgust, et ma tulengi valimistel välja.»

Kuigi Savisaare advokaat Oliver Nääs rõhub tihti ekslinnapea tervisele, põhjendades sellega kohtus käimise raskendatust, ei tee Savisaar vastuolust probleemi.

«Advokaat teeb õigesti,» leiab Savisaar.

Vaata täispikka intervjuud videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles