Timo Soini «Kaardimaja»

Marti Aavik
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Soini
Timo Soini Foto: Sander Ilvest

Põnev nagu telesari «Kaardimaja», on soomlased kirjutanud oma selle nädala alguse sisepoliitika kohta. Tõepoolest, Helsingi poliitikute intriigid ja topeltmängud edenesid linnutiivul ja varjutasid isegi Donald Trumpi tempe.

Peaminister ise tüüris lennukit presidendi suveresidentsi poole, portfellis valitsuse tagasiastumispalve. Ja siis kuulis, et enamik Põlissoomlaste parlamendiliikmeid on hüpanud hoopis uude fraktsiooni ja ühes sellega tagasi valitsusse. Peaminister pööras ümber ja valitsuskriis oli läbi.

Põlissoomlaste senise käilakuju, välisminister Timo Soini jaoks seisneb iroonia selles, et ta ise on pikkade aastate vältel püüdnud teha kõik selleks, et erakonnast ülehüppamisi ja kaaperdamisi juba ette kõikvõimalike lepingute ja ausõnade võtmisega välistada. Sellel nädalal sai temast endast hüppaja. Mängumees par excellence.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles