Õpetajate Lehes sel reedel: soovitused ülikooli sisseastujale

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate Leht 12.05
Õpetajate Leht 12.05 Foto: Õpetajate Leht

Õpetajate Leht 12. mail:

Juba augustis koolipinki

Esimese Eesti koolina otsustas Tartu erakool (TERA) nihutada õppeaasta alguse nädala võrra varasemaks. Juba sel sügisel tulevad lapsed kooli 23. augustist.

Noored otsivad suveks tööd

19. aprillil peeti Viru Sokose hotellis noorte töömessi. Õpilased said kandideerida tööle kauplusesse ja hotelli; otsiti puhastusteenindajaid, lehekandjaid, burgerimüüjaid, abilisi aiandisse. Tööd pakkus isegi üks lasteaed. Torkas silma, et õpilasi, kes suveks töökohta otsivad, on mitu korda rohkem kui töökoha pakkujaid.

Raamatud lahkuvad maalt

«Kui raamatukogud ei kasva, siis ainus järeldus on, et inimesed ei käsita raamatuid enam kestva väärtusega püsikaubana ja viskavad pärast tarvitamist minema nagu pakendi, mille sisu on ära tarvitatud,» kirjutab Kaarel Tarand.

Sada soovitust sisseastujale

Tallinna ülikooli kommunikatsioonijuht ja kirjamees Sulev Oll jagab ülikooliastujaile terve hulga tarku soovitusi.

Üldharidus- ja kutsekooli tuleproov

5. mail toimus populaarse telesaate „Rakett 69” ülipõnev finaal. Esikoha otsustas sõna otseses mõttes sekundite mäng. Eriliseks tegi tänavuse võistluse aga see, et esikohale pretendeerisid üldharidus- ja kutsekooli õpilane. See kinnitas taas, et mõlema koolitüübi õpilased suudavad saavutada väga häid tulemusi. Mõlemale finalistile on pääs ülikooli garanteeritud.

Kutsevõistlus kui esimene samm staariks saamise teel

4. ja 5. mail toimus kutsemeisterlikkuse võistlus «Noor meister 2017». Seitsmendat korda toimunud «Noorel meistril» osales ligi 400 kutseõppurit 31 erialal. Võistlust külastas hinnanguliselt 10 000 inimest.

Õpilaste uurimistööde teemad üllatavad igal aastal

Kuidas mõjub askorbiinhape inimese organismile, küsib Madli Leikop. Kas võime usaldada oma mälu? Mis on juuste väljalangemise peamised põhjused? Neile küsimustele sai vastused 27. ja 28. aprillil Tallinna lauluväljakul õpilaste teadusfestivalil.

Lugude jutustamine  on hea viis õpetamiseks

«Jutustamine on kõigis kultuurides traditsiooniline õpetamise viis, nii antakse edasi üldinimlikke kogemusi ja väärtusi. Muinasjuttude ja lugude jutustamise mõju on tänapäeval põhjalikult uurinud näiteks psühhoanalüütikud. Uurimustes tuuakse välja lugude arendavat, kasvatuslikku ja teraapilist mõju,» kirjutab Tartu luterliku Peetri kooli lasteaia juhataja Külvi Teder.

Ukulele ütleb: «Mina jään!»

«Hawaiilt pärit väike neljakeelne instrument ukulele pakub igas vanuses mängijale musitseerimislusti ja rahuldustunnet sellest, et juba esimesi lihtsamaid mänguvõtteid omandades ületab saavutamisrõõm pusimisvaeva. Paljudes riikides on ukulele käibel kooli- või isegi lasteaiapillina,» kirjutab ukuleleõpetaja Joosep Sang.

Tunnis olgu nii elu kui ka teadust

Tartu Puškini kooli keemiaõpetaja Maksim Zinakovi nime võib leida ka Eesti teadusinfosüsteemist ETIS. Pole just palju õpetajaid, kel paralleelselt koolitööga käsil doktoriõpingud.

Taani vapi lugu

Heraldik ja ajaloolane Tiit Saare käsitleb sedapuhku Taani vapi ajalugu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles