Postimees 1935. aastal: Inglise kuninga juubelipidustuste sissejuhatus

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Londonist, 4.mail. Soe päikesepaisteline ilm meelitas palju juubelipidulisi Londoni uulitsatele, mille tagajärjel liiklemine oli äärmiselt raskendatud. Tervete perekondade kaupa sõideti lahtistes taksi- ja isiklikkudes autodes.

Nagu harilikult oli kõige suurem rahvahulk kogunenud Buckinghami palee ette, lootuses näha kuningat. Kuid tema Majesteedil oli terve päev palju tegemist tavaliste asjade otsustamisega. 

Palees töötab eriline staap inimesi õnnesoovitelegrammide ja kirjade sorteerimisel, mis viimaste päevade jooksul harukordselt suurel arvul on saabunud kõigist Inglismaa ja Briti riigi osadest ning paljudest välisriikidest.

Esmaspäeva õhtul annab Briti raadiofoni jaam edasi riigi paljude kaugel asuvate osade kõrgemate esindajate suusõnalisi tervitusi kuningale, millele järgneb Tema Majesteedi raadiokõne kogu riigile. Kuninga eriline mikrofon on üles seatud Tema Majesteedi kabinetti Buckinghami palees.

Londoni uulitsatel on lõpule jõudmas dekoratsioonitööd. Praegu kaunistatakse äsjavalminud rõdusid kuninglikkude värvidega. Tänu sellele on kuningliku rongikäigu tee välimus, eriti West Endis, täielikult muutunud. Pall Mallis asuvate klubide ette ja Waterloo platsile püstitatud rõdud annavad kogu ümbruskonnale keskaegse ilme.

4.05.1935

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles