Kantri päästab (1)

Janar Ala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sturgill Simpson esineb koos Laur Joametsaga (vasakul) Grammy tseremoonial.
Sturgill Simpson esineb koos Laur Joametsaga (vasakul) Grammy tseremoonial. Foto: Frank Micelotta / PictureGroup /Sipa USA / SCANPIX

Eestlastel oli tänavustel Grammydel rekordilised neli rauda tules, aga auhinna tõi ära kantrimees Laur Joamets. Otseselt tema küll ei toonud, tõi hoopis Kentuckyst pärit kantrimees Sturgill Simpson, kelle bändis Joamets kitarri mängib. Sturgill Simpson võitis kantri-kategooria Grammy ning oli veel suurema üllatusena nomineeritud aasta plaadi auhinnale. 

Kuidas Joamets ühtäkki nii võimsalt püünele tõusis, võib lugeja küsida, ja õigusega. Vastus on lihtne: lihtsalt astus. Sattus õigete inimestega kokku, saatis mängunäidised, leiti, et need on head, ja nüüd mängib ta bändis, mis Grammydel võtab mõõtu selliste gigantsete nimedega nagu Adele ja Beyoncé. Natuke küll liialdan, aga üldjoontes nii see oli. Võib ju ka väita, et Joamets on pigem tagaliinimees, ent tema kitarril on bändi helipildis äratuntav koht.

Enne Sturgill Simpsonit tegutses Joamets bluusiliku olekuga bändis Dramamama ja kantri talle enda sõnade kohaselt sel ajal eriti ei istunudki.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles