Postimees 1927. aastal: kaitsevägi teeb koostööd kaitseliiduga

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu logo.
Kaitseliidu logo. Foto: Internet

Neil päevil viibis Tartus kaitseliidu ülem kolonel Roska, et osa võtta ühisest nõupidamisest, mis oli 2. diviisi ülema poolt korraldatud diviisi väeosade ülemate ja Lõuna-Eesti kaitsemalevate pealikute jaoks.

Nõupidamise sihiks oli mõtteid vahetada kaitseväe ja kaitseliidu koostöö üle eesmärgiga kõrvaldada mõnesuguseid nähtusi, mis tegelikus elus esile kerkinud kindlama kontakti puudumise tõttu kaitseväe ja kaitseliidu üksuste vahel ja kus läbirääkimised mõlemi poole vahel tarvilikud.

Läbirääkimistel puudutati eriti õppekavasid, instruktorite andmist kaitseväe osadest kaitseliidu malevlastele ja instruktorite tarvilist ettevalmistust. Näit. ei saa iga ohvitser olla kaitseliidus instruktoriks. Ainult ühise ja tiheda koostöö abil on võimalik neist küsimustest tegelikus elus üle saada.

Huvitavamate küsimuste liiki, mis nõupidamisel kõne alla tuli, kuulub ühise suvelaagri korraldamine. Selgus, et niihästi diviisi ülem kui ka kaitseliidu ülem mõlemad ühist suvelaagrit kaitseväele ja kaitseliidule pooldavad. Selle sihiks on võimaldada malevlastele peale talviste teoreetiliste õppuste viibida suvel mõnda aega koos kaitseväega laagris, kus teoreetilised teadmised saaks kroonitud praktilise lahingutegevusega, lahingurännakutega, öösiste õppustega jne. 17.02.1927

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles