Marianne Mikko: meeskolleegid on mind soolise võrdõiguslikkuse teema eest hoiatanud

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurosaadik Marianne Mikko.
Eurosaadik Marianne Mikko. Foto: Toomas Huik

Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast riigikokku pääsenud Marianne Mikkot on meeskolleegid aastaid hoiatanud soolise võrdõiguslikkuse teemaga tegelemast, põhjendusega, et valijate hulgas võib see olla ebapopulaarne ja hääli ära võtta.
 

Kuid vaatamata hoiatustele on Mikko seda teemat enda sõnul isepäiselt edendanud ja seejuures tähele pannud, et hääli tuleb iga kord ikkagi rohkem.

«Iegi kui sa tegeled selle teemaga hästi avatult, rääkimata sellest, et sa räägid kvootidest suhteliselt otsekoheselt, kartmata, et nad loobivad sind kividega surnuks keskaegsel kombel,» lisas ta.

Samas tõdes Mikko Eesti Naisteühenduste Ümarlaua (ENÜ) ja Euroopa Parlamendi infobüroo naistepäeva puhul korraldatud seminaril, et valimiskampaania ajal inimestega kohtudes ta soolise võrdõiguslikkuse teemat ei puudutanud, sest tavainimeste probleemid on seotud peamiselt tööpuuduse, alampalga ja pensioniga ning nende puhul ei oleks sellel sõnumil kandepinda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles