Postimees 1930. aastal: kas uputati naisterahvas Emajõkke?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeva õhtul ilmus Tartu kriminaalpolitseisse viinastunud olekus R.S. ja seletas, et keegi tundmata isik visanud kaldalt naisterahva jõkke. Naisterahvas uppunud.

R.S. tulnud Holmi tänava poolt Emajõe äärde, et paadiga sõita üle jõe. Näinud võõrastemaja ees käsikäes üle tänava minevat meesterahvast ja naisterahvast. Mõlemad kadunud puuriitade vahele. Juba enne haaranud mees naise sülle. Varsti peale puuriitade vahele kadumist kostnud naisterahva kisa ja raske asja vette kukkumise plaksatus.

Mõni silmapilk hiljem jäänud kõik vaikseks. Puuriitade vahelt jooksnud aga välja mees, kes kadunud kiiresti kalaturu poole.

Kriminalistid läksid otsekohe kohale. Kuid ei leidnud midagi. Hommikul kuulati R.S. veelkord üle. Ta jäi kindlasti oma seletuse juure, et naisterahvas on heidetud jõkke. Ka öövaht, kes seal läheduses vahikorral olnud, seletab, et tema ka näinud kedagi meest samal ajal kalaturu poole jooksvat. Sellepärast võetakse R.S-i avaldust tõena.

Neljapäeva hommikul hakati jõge traalima, et surnukeha kätte saada. Kuna kõrgvee tõttu voog kiire, oli otsimine raskendatud. Kuni neljapäeva lõunani kellegi kadumisest politseile ei olnud teatatud.

28.11.1930

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles