Õpetajate Lehes sel reedel: õpetajate palgad, õuesõpe, õppevaraturg

Liisa Tagel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ÕL

Õpetajate Lehes 21. oktoobril 2016:

Õppevaraturul pilt selgemaks

Aineühenduste ja kirjastusteni on jõudnud ülevaade õppevarast, mille koostasid SA Innove tellimusel 37 kogenud õpetajast eksperti. Pilt on kirev ja segasevõitu.

Maris Lauri õpetajate palgatõusust:

«Ma ei pea realistlikuks olukorda, kus kõikide õpetajate keskmine palk on kahekordne riigi keskmine.»

Märjamaa gümnaasium 70

Täna möödub 70 aastat sellest, kui Märjamaa koolist sai gümnaasium. Aasta oli siis 1946. Madalama astme kool on aga Märjamaal tegutsenud muidugi palju kauem, juba 1864. aastast.

Kunstiõpetaja, pea hoogu!

«Kui enne kooli joonistas laps ilma igasuguse eesmärgita, siis koolis on tähtis just tulemus, mida hinnatakse ja kritiseeritakse, ning ühel hetkel looming meie elust kaob, kuna sellega seotud tunded on muutunud ebameeldivaks,» kirjutab kunstiõpetuse õpetaja ja loovusringide juhendaja Kersti Kinks.

Esimesi ELU kogemusi

TLÜ õppeprorektor Priit Reiska ja interdistsiplinaarse õppe koordinaator Häli Ann Reintam tutvustavad TLÜ uut kohustuslikku ELU-nimelist õppeainet, mille eesmärk on anda üliõpilastele erialade vahel koostöökogemus, kusjuures võib ka juhtuda, et leitakse ELU kaaslased kogu eluks.

Ukrainlastele õuesõpet tutvustamas

Eelmisel nädalal käisid Ukraina haridustöötajad Tallinna Kraavikrõlli lasteaias õuesõppe meetoditega tutvumas. Projekt, mille käigus külastus toimus, keskendub Lvivi ja Lvivi oblasti lasteaedade ja koolide keskkonnaharidusliku tegevuse edendamisele, turvalise õpikeskkonna loomisele ning kriisist tingitud pingete leevendamise metoodika tutvustamisele lastevanematele, õpetajatele ja haridusametnikele.

Haridustöötoas võib saada kogu eluks innustava sähvaka

Üks tänavusi hariduse sõbra nominente oli VAT Teater oma haridustegevustega. «Olen kindel, et töö teatri haridustöötubades paneb idanema seemneid, millest võrsuvat alles tulevikus näeme,» usub haridustegevuste juht Mari-Liis Velberg. «Minu endaga koolipõlves just nii läkski – tänu Margo Tederi juhendatud teatriringist saadud innustusele töötan ka ise noortega ja teatris.»

Ksenija Balta: «Kõik sai alguse Nissi kooli spordiringist»

«Vanemad on mulle õpetanud, et kui tahad kuhugi jõuda, tuleb tööd teha,» selgitab kergejõustikutäht Ksenija Balta, kes räägib oma lapsepõlvest ning pere ja treenerite osast sportlaseks kujunemisel ja tippsporti jõudmisel.

Haridusnoppeid ajakirjast Noorus

Kui populaarne ajakiri Noorus poleks 1990. aastate lõpul vaikselt hääbunud ja tänini ilmuks, saaksime novembri alguses tähistada selle 70. sünnipäeva. Ajakirjas, mille trükiarv kasvas 1989. aastaks 131 000-ni, olid tähtsal kohal haridusteemad, kirjutab Linda Järve, Nooruse peatoimetaja aastail 1984–1994.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles