Mailis Reps: praegune haldusreform omavalitsusi ei aita (1)

Mailis Reps
, Keskerakonna presidendi­kandidaat
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps
Mailis Reps Foto: Mihkel Maripuu

Riigipea peab olema pidevas suhtluses omavalitsuste esindajatega ja aitama ületada tekkinud usalduskriisi keskvalitsusega, kirjutab Keskerakonna presidendikandidaat Mailis Reps.

Eesti omavalitsuste ja keskvalitsuse koostöö on tõsises usalduskriisis. Viimaste valitsuste tehtud negatiivsed käigud on löönud eri tasandite vahele suure kiilu. Suve hakul parlamendis läbi surutud haldusreform andis vähegi säilinud usaldusele viimase hoobi.

Asjaolu, et meie omavalitsustes on rasked ajad, ei tule ilmselt kellelegi üllatusena. Olen viimaste kuude jooksul külastanud enam kui 180 kohalikku omavalitsust ning julgen seetõttu väita, et olen Eestimaa eri piirkondade murede ja hetkeseisuga hästi kursis. Eestis vohab ääremaastumine ning väiksemad piirkonnad jooksevad inimestest tühjaks. See on mure, mida olen kuulnud kümnetes omavalitsustes, tosinal moel, kuid samas vormis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles