Raul-Allan Kiivet: kas olulisem on eelarve tasakaal või haigete ravi? (35)

Raul-Allan Kiivet
, TÜ tervishoiukorralduse professor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul-Allan Kiivet
Raul-Allan Kiivet Foto: Liis Treimann

Tennises kasuatatakse mõistet forced error ehk surve all tehtud viga. Ka haigekassa eelarvet on kümneid kordi poliitiliselt survestatud, kirjutab Tartu Ülikooli tervishoiukorralduse professor Raul-Allan Kiivet.

Haigekassa esimese poolaasta miinus 33 miljonit on väga suur summa, see moodustab 6% eelarvest, ja õigusega küsitakse, miks see tekkis ja kuidas defitsiiti lahendada.

Kas tegemist on planeerimis-, juhtimis- või otsustusveaga, jääb haigekassa nõukogu arutada ja otsustada, kuid nõukogule tuleb meelde tuletada, et Eesti Vabariigi ajaloos on haigekassa eelarvet kümneid kordi poliitiliselt survestatud. Tennises on mõiste forced error ehk surve all tehtud viga. Haigekassale on tekitanud ebamõistlikke ja planeerimata kulusid eri huvigrupid, sh ravimitootjad, raviasutused ja kohalikud poliitikud nii valdkondliku ministri, haigekassa nõukogu kui peaministri abil.

Kommentaarid (35)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles