Aimar Ventsel: nooskoop ehk kuidas ennustada tulevikku (1)

Aimar Ventsel
, etnoloogiadoktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aimar Ventsel
Aimar Ventsel Foto: Peeter Langovits

Etnoloog Aimar Ventsel veetis kaks piinarikast päeva, üritades sotti saada Vladimir Putini administratsiooni ülemaks saanud Anton Vaino kahes akadeemilises kirjatükis üles tähendatust.

Ajal, mil Eesti meedia pühendas hulgaliselt aega küsimusele, kas Anton Vaino (Karl Vaino lapselaps, kes hiljuti nimetati Venemaa presidendi administratsiooni juhiks) uuest ametipostist võiks olla Eestile kasu või mitte, tegeles muu maailma meedia hoopis tema teadustööde lugemise ning aruteluga. Mitte vähemad kui BBC, Washington Post, New Yorker, aga ka näiteks Moscow Times arutlesid nähtuse üle, mis kannab nime «nooskoop».

Praegune Venemaa võimuladviku teine-kolmas mees on nimelt tegelenud ka teadusliku futuroloogiaga. 2011. aastal kirjutas ta teise autoriga kahasse artikli «Turu kood» ning 2012. aastal üllitas juba iseseisvalt artikli pealkirjaga «Tuleviku kapitaliseerimine». Mõlemas artiklis räägitakse uuest tuleviku ennustamise meetodist – nooskoobist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles