Riigikogu üürnik (1)

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Marrandi
Jaanus Marrandi Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

On igati mõistetav, et väljastpoolt Tallinna parlamenti riiki teenima tulnud saadikud saavad riigi kulul elada nägusates kesklinna korterites. Neis, kust saab kerge jalavaevaga Toompeale, neis, kuhu on viisakas tööga seotud külalisi kutsuda.

Eemalt vaadates võib 600–700-eurone üüriarve näida kosmilisena. Midagi erakordset selles aga pole. Küsimus on hoopis selles, kas tõesti peab sendi täpsusega maksimumäära 687,49 eurot kuus ära kulutama. Riigikogu liige Jaanus Marrandi on seda suutnud. Senditäpne leping korteriomanikuga, hinna sisse on arvestatud kommunaalkulu.

Rahva välja valitud 101 riigikogu liiget ei pea närutama ja neile ette nähtud hüved on mõistetavad. Huvitav oleks aga teada, mis juhtuks siis, kui nad peaksid üüri tasuma oma 3437,46-eurosest palgast. Kas siis leitaks kesklinnast üles samuti üksnes 700-eurosed üürikorterid või eelistaks saadikud siiski paarsada eurot rohkem oma rahakotti jätta?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles