Postimees 1938. aastal: tantsumeister ei sobi ehitusmeistriks

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakvere linnavalitsus võttis ehitusettevõtjalt ehituse lõpetamistööd ära. Ehitustöö ettevõtja Hans Kool pole suuteline töid lõpetama ja on nähtavasti sattunud maksuraskustesse.

Linnavalitsuse korraldusel võeti H. Koolilt tööde lõpetamine ära ja need viib ettvõtja kulul lõpule linn. Sellega ühenduses on hakanud linnavalitsuselt abi otsimas käima mitu Rakvere ärimeest, kellelt H. Kool linna ehituse jaoks materjali võlgu võttis. Enamik ärimehi peab aga kahjutasu saamata linnavalitsusest lahkuma, sest linnaomavalitsus pole kohustatud eraehitusettevõtja võlgade eest vastutama.

Linnal endal tööde lõpetamise tõttu kahjusid kannatada ei tule, sest ettevõtjal jäi saada sealt paari tuhande kroonine summa, mille väljamakse kinni pandi ning millest linn nüüd oma väljaminekud katab.

Hans Kool on elukutselt maaler ja talvekuudel rändas ta mööda maad ringi «tantsuprofessorina», õpetades maaseltsides moodsaid tantse. Rakvere ujulahoone ehitus oli tal esimene katse iseseisva ehitusmeistrina, mis temale aga nüüd kalliks maksma läks.

11.06.1938

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles