Postimees 1992. aastal: «Suurüraja» aastapreemia pälvis Eesti Televisioon

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana televiisor.
Vana televiisor. Foto: SCANPIX

Ühendus «Eesti Skeptiline Meel» (ESM) andis eile oma aastapreemia «Suurüraja» Eesti Televisoonile.

Üleandjate sõnul on vastne laureaat «Eesti- ja Vana-Liivimaal kõige suuremale auditooriumile kõige tulemuslikumalt, kõige helesilmsemalt levitanud uusmüstitsismi ja aidanud kaasa paranormaalse pandeemia levikule uudiste, hariduse ja teaduse maski all.»

ETV pälvis preemia peamiselt maag Viktori ideede järjekindla propageerimise eest.

Ühendus «Eesti Skeptiline Meel» on Eesti Teadusajakirjanike Seltsi raames tegutsev ühing, mille üheks suundumuseks on teadvustada ühiskonnale paranormaalsete nähtuste kriitikavaba käsitluse vohamist. Inimesi, kes astroloogidesse, nõidadesse, imearstidesse, reinkarnatsiooni või muusse taolisesse ei usu, on vabades ühiskondades vähemalt 75 protsenti. Eestis on saavutatud olukord, kus taolisi inimesi peetakse stagnantideks, marksistideks jms.

«Eesti Skeptiline Meel» arvab, et Kaspirovskist Žirinovskini on kukesamm. Rahvast, kellest 53 protsenti usub astroloogiasse ja 43 protsenti selgeltnägemisse ning kellele hariduse lisamisel seesugune uskumus aina kasvab, on sattunud ohtu.

9.06.1992

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles