Padjasõdalaste pealik

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuido Nõmm ütleb, et padjaga-tööle-päeva korraldades ei esinda ta ühtegi haiglat ega osakonda, vaid lihtsalt iseennast kui Eestis töötavat arsti. Ta pakub välja, et arstide-õdedega võiksid ühineda ka päästjad ja politseinikud, kel tuleb samuti öötööd teha.
Kuido Nõmm ütleb, et padjaga-tööle-päeva korraldades ei esinda ta ühtegi haiglat ega osakonda, vaid lihtsalt iseennast kui Eestis töötavat arsti. Ta pakub välja, et arstide-õdedega võiksid ühineda ka päästjad ja politseinikud, kel tuleb samuti öötööd teha. Foto: Margus Ansu

Kuido Nõmm mõtleb kiiresti, otsustab kiiresti ja tegutseb kiiresti. Ta on erakorralise meditsiini arst, teeb valveid kiirabis, osaleb kaitseväe õppustel. Nõmm usub koostöösse ja jõusse, mida paljude inimeste ühine meel võib saavutada.

Lõppev nädal tõestas, et tal on õigus. Padjaga-tööle-pildid vallutasid kogu meedia. Sõnum Eesti tervishoiusüsteemi alarahastatusest ja meedikute kurnatusest jõudis ka välismaale. Mis muutus? Riigikogulane Marianne Mikko palus oma sõnade pärast vabandust, Igor Gräzin avaldas lootust, et padjast saab mõttetute ööistungite ja meedikute tööprobleemide märk. Minister Ossinovski võttis tagasi seadusemuudatused, mis oleksid kehtestanud tervishoiutöötajate pikema töö- ja lühema puhkeaja.

Nõmm ei saa aga veel paljude asjadega rahul olla. «Meie asi on seista ka patsientide eest!» ütleb ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles