Postimees 1995. aastal: Venemaa poliitvangide kaitse komitee nõuab Eesti vastu sanktsioone (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa lipp.
Venemaa lipp. Foto: SCANPIX

Venemaa poliitvangide kaitse komitee nõuab Vene välisministeeriumilt aktiivsemat tegutsemist inimõiguste kaitseks Eestis ning pooldab rahvusvaheliste majandussanktsioonide kehtestamist.

Kolmapäeval teatasid komitee esindajad Moskvas, et Vene diplomaadid peavad ÜRO peaassamblee istungil tegema ettepaneku kehtestada Eesti vastu majandussanktsioonid.

Poliitvangide kaitse komitee oli hämmeldunud selle üle, et Vene valitsus pole kunagi reageerinud Eestis elavate venelaste massilisele inimõiguste rikkumisele ning nende suhtes rakendavatele repressioonidele ega asunud sellise tegevuse lõpetamiseks ühtegi praktilist sammu.

Venemaa poliitvangide kaitse komitee tõi ka mitmeid näiteid lähiminevikust, mida nad hindasid Eesti võimude omavoli ja inimõiguste ränga rikkumisena. Komitee kolmapäevases avalduses rõhutati, et Eesti politsei tappis 19. märtsil põhjuseta Narvas Vladimir Ivaškovi, saatis 24. märtsil riigist välja Vene kodaniku Pjotr Rõžoki ja korraldas 1. mail ühes Narva-Jõesuu baaris operatsiooni, mille ajal said mitmed külastajad vigastusi, keegi Jevgeni Popov aga koguni peaaju põrutuse.

26.5.1995

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles