Repliik: Austria needus

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Poll.
Liisi Poll. Foto: Peeter Langovits.

Parempopulistlike parteide tõus Austria parlamendivalimistel on Euroopas taas esile toonud murelikud hääled. Näiteks briti lehed püüavad üksteise võidu selgitada, mis austerlastega ometi lahti on ja selgitada, et maa poliitiline kultuur ongi selline, et ka mujal Euroopas põlatud äärmuslikud vaated leiavad oma tee parlamenti. Euroopa Liit avaldas kerge murenoodiga lootust, et Austria on edaspidigi ühenduses konstruktiivne partner.


Austria on edaspidigi ühenduses konstruktiivne partner.


Parempopulismi edu on kahtlemata märkimisväärne, kuid suures osas siiski kahe suure partei vastase protesti tulemus. Murelikuks võiks aga teha ehk see, et ka traditsiooniliselt suured Austria parteid - sotsiaaldemokraadid ja kristlikud konservatiivid on hakanud ELi-kriitiliste ideedega mängima. Mis parata - nende ühisvalitsemise ajaga valijad igal juhul rahule ei jäänud ja teised parteid peale paremäärmuslaste nende hääli püüda ei suutnud.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles