Peaministrid: Eesti ja Soome ehitavad piirideta e-riiki (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Elmo Riig

Eesti ja Soome riigiasutused saavad vastastikku otseligipääsu teise riigi andmekogudele – see viib kodanike asjaajamise täiesti uuele tasemele, kirjutavad Eesti peaminister Taavi Rõivas ja Soome peaminister Juha Sipilä.

E-riigi ja e-teenuste arendamise esmane eesmärk peab olema kodanike ja ettevõtjate elu lihtsustamine. Tehnoloogilise arenguga sammu pidada on proovikivi, kuid Eesti ja Soome on oma digikoostööd viimas täiesti ainulaadsele tasemele. Muudame mõlema riigi pakutavaid teenuseid tänapäeva vajadustele vastavaks – ka piiriüleselt digitaalsena kasutatavaks.

Naaberriikidena on Soome ja Eesti koostöö ning meie inimeste ja ettevõtete vahelised suhted tihedad ja pikaajalised. Ühe mastaapse näitena kasutame senise koostöö tulemusel sama andmevahetusplatvormi. Soome valitsus võttis kasutusele Eestis loodud X-tee ja rajas sellele oma lahenduse nimega Palveluväylä («teenuste tee»). Parasjagu on Soome riigiasutustel käsil infosüsteemide üleviimine sellele platvormile.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles