Endine FSB ohvitser Norra portaali uudisest: Venemaa soovib hirmu ja hüsteeriat levitada

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelnõu kohaselt oleks võimalik edaspidi piirivööndis viibimist ja seal ka droonide lennutamist piirata.
Eelnõu kohaselt oleks võimalik edaspidi piirivööndis viibimist ja seal ka droonide lennutamist piirata. Foto: SCANPIX

Postimees küsis Venemaa võimalike erioperatsioonide kohta kommentaari ka hiljuti erru läinud FSB ohvitserilt, kes palus toimetusel tagada oma anonüümsuse.

30. aprillil avaldas Norra portaal uudise Venemaa väidetavatest erioperatsioonidest Eestis, mh sellest, et Vene eriüksuslased lennutanud Ämari lennuväebaasi kohal droone ning Vene allveelaevalt kuulatud Eesti rannikuvetes pealt Eesti ja NATO riikide sõjaväelaste sidet. Kuidas kommenteerite?

Vaatasin linki ja uudist, mille te mulle saatsite, ning see on võrdlemisi hägune ja ebamäärane jutt. Ma isiklikult ei usu, et praegu erilise hooga töötataks Baltimaade suunal. Niipalju kui ma oma endiste kolleegidega olen suhelnud, siis ega Baltikumist ei räägi keegi.

See, mis toimus Ukrainas, oli Pu (peab silmas president Vladimir Putinit – toim) spontaanne otsus, keegi seda ette ei planeerinud… Vähemalt selline mulje on jäänud mulle ja minu endistele kolleegidele.

Ma arvan, et see, mis toimub, on provokatsioon ning Venemaa soov hirmu ja hüsteeriat levitada. Venemaa siseauditooriumi jaoks üritatakse samas demonstreerida, et eestlased-lätlased-leedulased on ebaadekvaatsed ja pehmelt öeldes rumalad – ise mõtlesid midagi välja ja nüüd kardavad. Vähemalt samas toonis kajastati hiljuti Venemaal Leedu meedias ilmunud uudiseid seal tegutsevatest «rohelistest mehikestest».

Üldiselt, FSBs ja eriteenistustes on praegu palju rahulolematuid, kuid kõik kardavad. Ja käske tuleb täita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles