Veebikommid (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Veebikommid

Vastukaja Tarmo Pikneri artiklile «Milleks meile president, kui tahtjaid on vaid üks», PM 19.04

Tarmo, Tarmo, sa kirjutasid küll nii ilusti, kuid täitsa unustasid, et lihast ja luust presidendi-nimelist olevust läheb tänases maailmas meil tarvis eeskätt välisasjade ajamiseks. President on teiste silmis ikka kõvem näitaja kui välisminister. Ja nüüd mõtle, kes sobib selleks paremini, kas Siim või Marina või keegi veel.

Hädavajalikke välisasju kohakaasluse alusel õigesti ajada ei saa. Selles peab kõrvuni sees olema. Lisaks isiklik võlu, võõrkeeled, ülilai silmaring ja muu juurdekuuluv. Raske on leida see õige. Kui teaks, siis soovitaks.

Kirill Teiter

Kirill, las välisasju ajab ikkagi välisminister, kasvõi Marina Kaljurand. Mina juhin tähelepanu sellele, et riigijuhtimise põhimõtted tuleb ümber mõtestada.

Näiteks olen siin varem kirjutanud, et keskkonnaministeerium, vähemalt selle looduskaitseline ja ressursside kasutamise osa tuleks üle anda Teaduste Akadeemiale. Ei ole mõistlik, et meie väikese riigi väikesi maid, metsi ja maapõue jagatakse-käsutatakse poliitiliste parteiprogrammide kohaselt, vaid seda tuleks teha teaduslikel alustel.

Tarmo Pikner

Milleks arvamusloole selline desorienteeriv pealkiri? Kallase ameerikalik «Mina kandideerin.» ei pruugi midagi tähendada, pealegi tema kaheldava väärtusega tausta puhul. Pooldan Jaak Jõerüüti.

Meil on vahel selline kiusatus, et kõrgetele kohtadele peab valima ikka kellegi probleemidega, segase taustaga, ebapopulaarse kuju. Niipea kui esitatakse keegi täismõõdus korralik, tark ja arukas kandidaat, siis kohe on mõni parteilane platsis teda maha tegema. See viitab mingile anomaaliale, isegi kultuuritusele.

Enn Mälgand

Hoogsas tempos olukirjeldus kohe algava tsirkuse hooaja viimaste minutite rabamistest. Mida maksumaksja sellisel nadil kujul küll tellinud pole, kuid kinni peab ikka maksma. Hoolimata kvaliteedist. Nagu 24. veebruari veerandmiljonilise kontsertsöömingu kõige enam kindlustatutele. Ega polegi autorile muud lisada kui ehk väike täiendus «küberpresidendi» väljendi juurde. Nimelt Ilves on siiski tunduvalt mitmekülgsem kui ainult mingi 73 saadiku hääle saanuna ainult nende huvide esindaja. Ilvese saavutusteks saab pidada EASilt saadud 2,7 miljoni kroonise laenuga Ärma tallu motelli ehitamist ning selle veel avamata asutuse iga-aastast tuunimist ~71 000 € eest, oma pereliikmete istutamist riigi ülalpidamisele jms.

Toomas Laanpere

Asjalik kandidaat oleks ehk Jaak Jõerüüt. Artiklis loetletutest ei ole sellele kohale väärikaid.

Erki Plumer

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles