Olev Remsu: peatage äärmused (47)

Olev Remsu
, kirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjanik Olev Remsu
Kirjanik Olev Remsu Foto: Erakogu

Kirjanik Olev Remsu kutsub üles ühinema liiduks pead tõstva paremäärmuse ja putinismi vastu.

Oleme sattunud mustsaja vaimse surve alla, igast kandist mõnitatakse headust, abivalmidust, andmisrõõmu. Kas keegi julgeb veel meenutada Prantsusmaa deviisi ja Euroopa vaimset lipukirja VABADUS, VÕRDSUS, VENDLUS!? LIBERTÉ, ÉGALITÉ, FRATERNITÉ! Vähesed. Õhk on täis tülgastavat saapamäärdehaisu, kalifeede ja frentšide higilehka, värisevad tõrvikud värisevates kätes sütitavad viha, viha, viha kõigi vastu, kes ei kanna tõrvikut.

Maad ei võta ainult poliitiline pimedus. Ka vaimne atmosfäär hämardub. Massiteadvuse soosikuiks on kerkinud kõikvõimalikud šarlatanid, tegelgu nad siis horoskoopide, imeravimite, nõiatempude, tõekuulutamiste või väljamõeldud vandenõude paljastamisega. Rumalusejüngrid vallutavad ühe valguskantsi teise järel. Meedia on pungil nende targutustest, uskumatu, ent suurim raamatumüügikett hakkab ostjatele oma kaupa pähe määrima astroloogiaäri kuulutuste järgi. Kaugemale minna ei saa. See on viljakas pinnas fašismi ja putinismi levitamiseks.

Vabadus… Leidub inimesi, kellele see olemuslikult ei sobi. Nemad soovivad põgeneda vabadusest, nemad ei usalda ennast, nemad ihkavad norme ja ettekirjutusi igaks elujuhtumiks, janunevad dekreetide ja diktaatori järele, siis on nende meelest kindel ja mõnus. Nagu isa rihma all. Mida tähendab Euroopa pehmoks kirumine? Täägiigatsust, ad-dva mürinat, pagunite helki õlal ja ordenite sära rinnal. Viimased saadud tapmiste ja vallutamiste eest. Kuradi tsivilistimölakad, pidagu nad lõuad ja teenigu edasi! Muidu peldiku taha ja kuul pähe! Või vähemalt suskame peavahti, nagu me tegime tolle tolvani Švejkiga! Nõnda käratab joovastunud tõrvikmarssija ning tema kaaslased karjuvad kooris: «Heil!»

Võrdsus… Seda jaburust pole olemas! Te ütlete, et siin pole mõeldud niivõrd majanduslikku võrdsust, peamiselt ikka võrdsust seaduse ees. Teate, mida vastab selle peale rahvuse sõdur: mida vähem inimene tunneb seadust ning mida vähem seadus tunneb inimest, seda parem seadusele ja inimesele! Me vajame sõnakuulelikkust ja mitte seadusi. Ja lollidelt tulebki nende raha ära võtta, nii ütles juba Darwin, kes ahvist inimeseks sirgus.

Vendlus… Silmakirjalik jamps! Ma tean küll neid vennaks kippujaid. Ise ei viitsi nad tööd teha, ujuvad sulle külje alla, et siis midagi vargsi oma tasku pista. Parema inimrassi poole, kamraadid!

Vendluse asemel on marssijad leiutanud igale liikumisele vajalikud vaenlased, neiks on vasakliberaalid ja pseudohumanistid, mida iganes need määrangud peaksid ka tähendama.

Rahvuslus ja konservatiivsus on mantrasõnad, mida fanaatilised kontsaklõbistajad pasundavad. Kilbile on tõstetud riigi- ja rahvusegoism. Praegu reklaamivad pimestajad katkupisikuid võlurohuna, mis Eesti suureks ja vägevaks kasvatab, nii suureks, et unistus Hiina müürist saab teoks. Peaasi, et Eesti ei islamiseeruks, nagu rahvuse reeturid soovivad.

Kommentaarid (47)
Copy
Tagasi üles